De implicitte kompetencer

Blandt erfarne profiler, det vi kan kalde eksperter, og alle dem, der har papir på og lever for deres håndværk – findes der et paradoks.

Det beskriver, hvordan en person, som bliver dygtigere og dygtigere, bliver tilsvarende eksponentielt mindre opmærksom på, at kommunikere sine kompetencer for lægfolk.

Tag hverdagseksemplet; lægen, der bruger latin og flotte ord til diagnoser, før de bliver formidlet så man forstår at influenzaen skal kvæles med antibiotika. Eller den garvede elektriker, som svæver over i faser, korrespondance og CTS-styring. Eller den garvede cykelmekaniker, der taler om krankboks, nav og frempind, indtil du forstår at cyklen mangler olie.

   

De simplificerede eksempler kan nemt overføres til rekrutteringsbranchen

Når IT-arkitekten med 30 års erfaring ’glemmer’ at nævne centrale teknologier eller kompetencer i en samtale, CV eller præsentationen, er det ikke et bevidst valg. Det er derimod bevidst indlæring og automatisering i den del af hjernen, der også styrer tandbørstning og andre rutinemæssige gøremål.

Det kan være frustrerende for både kunder og rekrutteringskonsulenter, når eksperten taler på et for højt niveau og det er svært at følge med, medmindre alle involverede parter er det vi, på moderne dansk, kan kalde ’subject matter experts’. Til en samtale kan kandidat, kunde og konsulent endda blive så forvirrede og tale forbi hinanden, at tiden – og pengene – er spildt.

Rekruttering af den nye generation

De implicitte kompetencer

Derfor er det afgørende at dobbeltklikke på uafklarede kompetencer og søge banale sandheder i ethvert kontaktpunkt i en rekrutteringsproces. Selv freelancere, som laver forretning i eget navn, kan forglemme vigtige detaljer, som for kunden er ufravigelige krav. I takt med at flere og flere typer af jobs opstår, stillingsbetegnelser skifter og vi bliver mere specialiserede, især teknologisk, er der en større tendens til at antage at andre har fuld forståelse for det man laver eller efterspørger. Det gælder både modtager og afsender.

   

Hvordan kan vi forebygge antagelser og fremme forståelsen?

Hos Obtain Sourcing arbejder vi hver dag med eksperter, som har mere eller mindre implicitte kompetencer, der er uundværlige for vores samarbejdspartnere. Vi tager os tid til at lytte til vores kunders behov og krav, så vi kan matche dem med de rette kandidater. Vores erfarne medarbejdere sørger for, at der ikke går noget tabt i kommunikationen mellem kunden og kandidaten, og vi sørger for at afstemme forventningerne, så alle er på samme side. Kort sagt fokuserer vi i Obtain Sourcing ikke kun på at finde den rette kandidat til jobbet, men også på at sikre effektiv kommunikation og processtyring, for at minimere udfordringer – dermed sikrer vi det bedste match og en ekstra ressource.

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål vedr. brug af freelancere eller ansættelse af dem, så tag endelig fat i os. Udfyld formularen her eller ring til os på tlf. +45 22 28 48 18

Udfyld kontaktformularen og vi kontakter dig hurtigst muligt

Se andre blogindlæg

Ledige profiler

Opdateret 24. januar 2024 Mangler din virksomhed specialister inden for IT, finance eller engineering?   Hver uge sætter vi fokus...

Læs mere

Rekruttering i udvikling

Tidligere har vi skrevet om det post-pandemiske marked – men det kan ikke stå alene!  Vi kommer ikke uden om,...

Læs mere

Freelance is Future

I USA har freelancere længe repræsenteret en stor del af arbejdsstyrken. Det estimeres at der lige nu er knap 58...

Læs mere