Hvad betyder Employer Branding for jer som virksomhed?

Employer Branding behøver ikke være kompliceret, det kan være de små ting som gør den store forskel.

I dagens konkurrenceprægede arbejdsmarked er det ikke længere nok bare at annoncere stillinger og håbe på, at de rette talenter kommer forbi. Virksomheder skal tage et aktivt skridt, for at tiltrække og fastholde de bedste profiler. Her kommer Employer Branding ind i billedet. Employer Branding kan defineres som virksomhedens omdømme blandt potentielle medarbejdere, og kan være en afgørende faktor i tiltrækningen af de rigtige.

Employer Branding handler om at opbygge et stærkt og positivt omdømme blandt jobsøgere og medarbejdere, og det kan være en afgørende strategi for at tiltrække talentfulde medarbejdere.

Der kan være mange måder at gøre det på og en handling kan sjældent stå alene, men her er en personlig erfaring, som kan være god i nogle tilfælde.

At turde stille de rigtige spørgsmål

Jeg havde en case hos en virksomhed, der var meget udfordret af, at konkurrenterne støvsugede alle de gode medarbejdere i området.

Jeg gik bl.a. en tur i deres produktion og tog en faglig samtale med flere af de ansatte. På det efterfølgende møde med direktionen og HR stillede jeg ét spørgsmål, som nær fik mig smidt ud, nemlig ”Hvad producerer i egentlig?”

Der blev helt stille i lokalet. Jeg omformulerede spørgsmålet til ”Ved jeres medarbejdere, hvad I producerer?”.

Kunden svarede som forventet ”Ja selvfølgelig gør de det, de står jo og laver det hver dag”.

Jeg fortalte, at jeg havde haft nogle gode samtaler, og ja, medarbejderne vidste fuldt ud, hvad de leverede – nemlig ordreproducerede tandhjul i mange størrelser.

 ”Så forstår jeg jo godt, at medarbejderne hellere vil arbejde hos nabovirksomheden”.

De laver nemlig ordreproducerede bolte til landingsstellet på fly. De sikrer, at millioner og atter millioner af mennesker hver dag kan blive transporteret sikkert rundt i hele verden, uden at være bange for, at flyet ikke kan lande eller lette.

Jeg spurgte igen min kunde om, hvad de producerede, og nu svarede de:

”Vi laver alt fra små tandhjul til motoren i en Ferrari, til kæmpe tandhjul i vindmøller, som er med til at sikre, at vi stabilt kan levere en masse grøn energi over hele verden. Vi laver også tandhjul til benproteser, som sikrer at mennesker som er kommet til skade eller er blevet syge, kan få et godt liv igen”.

Skal vi hjælpe jer med at fortælle jeres historie?

Står du med lignende udfordringer, ved vi, hvordan vi bedst går i markedet og sælger den rigtige virkelighed til potentielle kandidater på tværs af brancher. Vi har mange års erfaring med at løse de vanskelige opgaver, som virksomheder ikke selv har tid eller ressourcer til at løfte inden for freelance og rekruttering.

Kontakt os for at høre mere om dine muligheder med rekruttering.

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål vedr. brug af freelancere eller ansættelse af dem, så tag endelig fat i os. Udfyld formularen her eller ring til os på tlf. +45 22 28 48 18

Udfyld kontaktformularen og vi kontakter dig hurtigst muligt

Se andre blogindlæg

Ledige profiler

Opdateret 24. januar 2024 Mangler din virksomhed specialister inden for IT, finance eller engineering?   Hver uge sætter vi fokus...

Læs mere

Rekruttering i udvikling

Tidligere har vi skrevet om det post-pandemiske marked – men det kan ikke stå alene!  Vi kommer ikke uden om,...

Læs mere

Freelance is Future

I USA har freelancere længe repræsenteret en stor del af arbejdsstyrken. Det estimeres at der lige nu er knap 58...

Læs mere