Rekruttering i udvikling

Tidligere har vi skrevet om det post-pandemiske marked – men det kan ikke stå alene! 

Vi kommer ikke uden om, at det høje tempo på arbejdsmarkedet også smitter af på rekrutteringsprocessen.

Som i alle andre dele af erhvervslivet, er udvikling og fornyelse afgørende faktorer, hvis man vil være i markedet og ikke indhentes af konkurrenter. Vi husker nok alle NOKIA som sad med en markedsandel på 50% i 2007, men som faldt til kun 3% i 2013 [1].

Vi er nødt til at tage de nye generationer seriøst og dermed sikre, at vi kan håndtere den efterspørgsel på nye processer, som er nødvendig, så vi fortsat kan være et godt og effektivt bindeled mellem kandidater og behov.

Tidligere når man gennemgik CV´er var det typisk et rødt flag, når en kandidat havde flere ansættelser under 2-3 år. Det tydede på, at kandidaten ikke kunne tilpasse sig virksomhedskulturen eller ikke kunne slå til fagligt.

Rekruttering af den nye generation

I dag ser virkeligheden anderledes ud

Har en kandidat mange korte ansættelser i dag, kan det ofte skyldes to ting: 

1: Kandidaten er meget passioneret omkring sit faglige speciale og vælger stillinger for spændende opgaver. Måske overvejer man at gå freelance-vejen, når man er specialiseret nok. 

Eller 2:  Den digitale generation er vant til at gå den vej som er mest interessant på et givet tidspunkt i deres karriere, og har derfor altid behov for at kunne følge passionen og lave et hurtigt skifte (Der er selvfølgelig nogle stillingstyper, som er undtaget for denne teori).  

Mange vil sikkert sige ”hvad med det sociale og kulturen på arbejdspladsen?”, som tidligere var afgørende for medarbejderne og arbejdspladsen. Dette er mindre vigtigt i dag, hvor mange arbejder hjemmefra og derfor har fundet andre veje for at få stillet dette behov.

Hvis det ikke længere er det sociale og kulturen på arbejdspladsen som trækker, kan det jo kun være det faglige, hvis vi ser bort for fra økonomien, og så er vi tilbage til det hurtige skift for at følge sine interesser og sin motivation.

Kontakt os

Har du nogle spørgsmål vedr. brug af freelancere eller ansættelse af dem, så tag endelig fat i os. Udfyld formularen her eller ring til os på tlf. +45 22 28 48 18

Udfyld kontaktformularen og vi kontakter dig hurtigst muligt

Se andre blogindlæg

Ledige profiler

Opdateret 24. januar 2024 Mangler din virksomhed specialister inden for IT, finance eller engineering?   Hver uge sætter vi fokus...

Læs mere

Rekruttering i udvikling

Tidligere har vi skrevet om det post-pandemiske marked – men det kan ikke stå alene!  Vi kommer ikke uden om,...

Læs mere

Freelance is Future

I USA har freelancere længe repræsenteret en stor del af arbejdsstyrken. Det estimeres at der lige nu er knap 58...

Læs mere