Sådan skaber du en agil arbejdsstab i en uforudsigelig verden med freelance konsulenter

Sådan skaber du en agil arbejdsstab i en uforudsigelig verden med freelance konsulenter

Den rigtige blanding af medarbejdere

 

I dagens forretningsverden er fleksibilitet en afgørende faktor for at drive en rentabel virksomhed. Evnen til at tilpasse sig på et øjeblik er blevet en vigtig differentieringsfaktor for både store og små virksomheder. Og selv om der er mange faktorer, der bidrager til en virksomheds generelle fleksibilitet, er en af de vigtigste faktorer at have den rigtige blanding af medarbejdere, som kan omstille sig hurtigt og let kunne navigere i nye beslutninger, arbejdsopgaver og processer. Her kan freelancere være en betydelig hjælp. 

Læs med her i artiklen og få input til, hvordan du skaber en agil arbejdsstab. 

Indholdsfortegnelse

Fordelene ved freelancere

Der er mange grunde til, at man som virksomhed bør benytte freelancere. Men den vigtigste er måske, at de giver virksomheden den fleksibilitet, der er brug for, for at være agile. Freelancere kan ansættes og frigives efter behov, og på den måde kan arbejdsstyrken justeres.

Ud over at være mere fleksibel, har virksomheder, der anvender freelancere, også bedre adgang til de rette kompetencer. Når du bruger freelancere, får du adgang til en helt ny pulje af højt kvalificerede personer, som kan tilføre dit team et nyt perspektiv og nye færdigheder. Dette er især værdifuldt, når du har specifikke projekter eller kortsigtede behov, der kræver ekspertise, som du ikke har internt.

Endelig kan du spare penge ved at bruge freelancere. Da de ikke er på din virksomheds lønningsliste, betaler du dem kun for de timer, de arbejder. Det gør freelancere til en yderst omkostningseffektiv måde at få de ressourcer, du har brug for, uden at det koster dyrt i medarbejderomkostninger.

Læs mere om fordele og ulemper ved freelance konsulent VS fastansat her.

Find de bedste kandidater ud fra deres kompetencer og erfaring

Når du søger kandidater til dit projekt eller afdeling, skal du kigge efter personer, der har de færdigheder og den erfaring, der er nødvendig for at opfylde dine specifikke behov. Sørg desuden for at screene kandidaterne omhyggeligt og foretage grundige baggrundstjek – ligesom du ville gøre med enhver anden medarbejder. Ved at tage disse forholdsregler, kan du sikre dig, at du kun ansætter freelancere, der kan hjælpe din virksomhed til at løfte den til det næste niveau.

Find de bedste kandidater ud fra deres kompetencer og erfaring

Det kræver ressourcer at ansætte korrekt

– Uanset om det er fastansatte eller freelancere.

Når du skal ansætte, kræver det en masse ressourcer fra både ledelse og de ansatte i den pågældende afdeling. Dette kan undgås ved at benytte et rekrutteringshus, der har forstand på hvilke behov I har brug for, samt finde de rette kandidater, der passer til jer, jeres virksomhed og opgaverne. Det kræver et netværk af specialiseret og kompetente konsulenter, som kan være svære at finde.

Jo mere kompetente kandidaterne er, jo bedre. Det kræver nemlig færre ressourcer fra dine andre medarbejdere at skulle lære dem op. Og ydermere får I tilføjet mere viden til jeres afdeling.  

Få den rette hjælp til det rette match 

Hos Obtain Sourcing hjælper vi virksomheder med at finde de rette konsulenter, til både freelance og interim ansættelse. Igennem vores store netværk driver vi forretningsudvikling på de skandinaviske markeder, hvor vi gennemfører projekter og supportopgaver.

Læs mere om Obtain Sourcing og hvad vi tilbyder her.

Er du i tvivl om freelancere er det rigtige for jeres virksomhed, så tag endelig fat i os, hvis du har uddybende spørgsmål. Udfyld nedenstående kontaktformular, eller ring på tlf. +45 22 28 48 18, for at høre mere om dine muligheder med rekruttering.

Kontakt os

For at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig med at skaffe freelance ressourcer. Udfyld formularen eller ring til os på tlf. +45 22 28 48 18

Se andre nyheder

Ledige profiler

Opdateret 24. januar 2024 Mangler din virksomhed specialister inden for IT, finance eller engineering?   Hver uge sætter vi fokus...

Læs mere

Rekruttering i udvikling

Tidligere har vi skrevet om det post-pandemiske marked – men det kan ikke stå alene!  Vi kommer ikke uden om,...

Læs mere

Freelance is Future

I USA har freelancere længe repræsenteret en stor del af arbejdsstyrken. Det estimeres at der lige nu er knap 58...

Læs mere